Viktigare att ens sajt använder https:// och inte http://

Google jobbar mycket för ett säkrare internet.

En sak de redan gjort är att alla sökningar hos dem av sajter som har giltiga säkerhetscertifikat rankas högre än dem som inte gör det.

Nu kommer de ta nästa steg i att göra oss som använder web-läsaren chrome mer medveten om vilka sidor man surfar in på som inte använder en fungerande och krypterad kommunikation mellan er web-läsare och web-sidorna.

Ni har säkert sett att när ni surfar in hos er bank så har framför web-adressen https:// ibland och andra gånger http://. Https:// innebär att om allt stämmer mellan er web-läsare och web-sidan att ni använder säker och krypterad kommunikation mellan er, men det kan vara fel i denna kommunikation och är viktigt att den verkligen fungerat. Fungerar det inte så brukar man få ett meddelande att kommunikationen kanske inte kommer vara helt säker.

Problemet är att det finns otroligt mycket många sidor som inte använder sig av kryptering och dem ser man använder http:// i sin web-läsare. Och då får man just nu ingen varning att man surfar osäkert. Surfar man med http:// så kan man i klartext se all information som skickas mellan er web-läsare och web-servern, kan till och med vara användare och lösenord. Att köra med http:// gör det mycket mycket enkelt för hackare att få fram information för att kunna hacka er.

För att upplysa oss som använder internet när vi surfar på sajter som använder http:// (osäkert och okrypterat) så kommer de i sin web-läsare visa oss en ”pop-up” om att sidorna vi besöker är osäkra.

Hos oss på SuperHighway.se slipper kunder fundera på det för hos oss så installerar vi och håller deras sajter uppdaterade med det som behövs för att deras sajter fungerar med https://(säkert och krypterat)

Vill ni testa hur säker er sida är så finns det en fin gratis test på denna länk hos Qualsys SSL Labs: https://www.ssllabs.com/ssltest/

Bild på hur test av vår sajt med A+ och som alla våra kunder också får efter test:

 

Här är länk till artikel som precis publicerats av en stor svensk IT-tidning Tech:

Ännu mer tjat om https i Googles webbläsare – och det ger resultat

Så om ni inte har https:// på er sajt nu så hör av er ska vi hjälpa er med det då det snart blir än viktigare för att dem som använder er hemsida ska slippa onödiga popups då det enkelt kan fixas.

Share this page